NIEUWS

30/04/2020

Eerste online Bier-tasting!

Op 30/04/2020 was de eerste online proeverij een feit. Door de corona crisis waren alle evenementen afgelast, zo ook de Red Rock Rally, het gratis festival op 1 mei in het Koningin Astridpark in hartje Brugge.

De organisatoren contacteerden Zytholoog Kurt om toch een beetje het festivalgevoel te creëren onder de werkgroep, jury, medewerkers en presentatoren.


Drankenhandel Rotsaert werd door de vzw gecontacteerd om aan iedereen een RRR-festivalpakketje te bezorgen.

Iedereen had dus de nodige ingrediënten in huis om donderdagavond 30 april, om 19u, te klinken op een uitzonderlijke editie van dit festival. Alle basisbenodigdheden voor deze online sessie had iedereen immers in huis, het bier, drie proefglazen (type witte wijnglazen), een flessenopener en pen en papier.


Om virtueel te kunnen klinken had je een toestel nodig waarop een camera, speaker en micro zat (laptop, tablet of smartphone). En natuurlijk ook internet of 4G.

Deze groepsproeverij werd gehost door ZOOM, dit programma werkt vlotjes via de webbrowser (IE, Chrome, Safari …) of via een APP voor op tablet/smartphone (iOS en Android). Een login aanmaken hoefde niet.

Een klik op de link en we waren virtueel vertrokken!